Parcelhus | Hvad skal du huske når du køber drømmehuset

Parcelhus | Hvad skal du huske når du køber drømmehuset

Et parcelhus er oftest defineret som et fritliggende hus i én etage der danner rammerne for en familie på sin egen matrikel. Langt de fleste parcelhuse har derfor også en have hele vejen rundt om huset, hvilket er det der gør dem attraktive for mange familier.


Parcelhuse stammer fra 'parceller' eller grundstykker som blev udstykket af større ejendomme. Typisk fra landbrugsejendomme, industri eller store grusgrave og blev første gang lovligt udstykket i Danmark efter vedtagelsen af parcelsalgsloven af 30. juni 1922.

Det er dog først i 1960 erne at parcelhuse virkelig blev populære da man lavede store udstykninger af jord i parceller som gav mere plads til at bygge nyt.

Nyt eller gammelt

Du kan vælge imellem at købe en grund hvor du bygger dit nye hus, hvilket giver dig fordelen ved at selv at kunne indrette dit kommende drømmehjem fuldstændig efter dine ønsker og behov. Eller du kan købe et allerede opført hus. Uanset hvad du vælger, har det fordele og ulemper som vi kan hjælpe dig med at navigerer i hos Bomae.

I dag har langt de fleste parcelhusfirmaer så gode løsninger, at du vil få et energirigtigt hus som har langt færre driftsomkostninger ved at holde det ved lige til daglig end et ældre hus har.

Det er altså en af hovedfordelene ved at bygge nyt kontra at købe noget gammelt.

Udfordringen ved at købe en grund og bygge selv kan dog ligge i at man skal finde et område der passer til ens dagligdag og ønsker. Og det er langt fra nemt at få det til at gå op. Derfor kan overvejelserne hvile i at finde et ældre hus og sætte sit eget præg på huset.

Her kan det dog nødvendigt, at du husker at indregne ombygningen i dit købsbudget inden du byder på huset. Hvis du på forhånd allerede ved at du vil energioptimere, bør du få en energirådgiver til at gennemgå huset. Der er nemlig stor forskel på husene og hvilke forbedringer, der bedst betaler sig.

Så meget skal du tjene

Ikke overraskende så har beliggenheden af dit kommende køb en stor betydning for hvad det koster at købe boligen. En dyrere bolig sætter selvfølgelig også større krav til hvor meget du og din husstand skal tjene for at få lov til at købe.

Realkredit Danmark har lavet en opgørelse over hvad en familie med to børn og bil skal tjene for at kunne købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i Danmarks 98 kommuner – og beregningerne sætter en tyk streg under beliggenhedens store betydning for prisen.

For at kunne købe noget der ligger på Frederiksberg, i Gentofte eller i København, så skal i som familie have en indkomst et godt stykke over en million kr. for at kunne finansierer boligdrømmen og stadig have luft i den daglige økonomi.

Til sammenligning skal man blot en times kørsel fra hovedstaden for at finde stort set tilsvarende huse til en billigere pris. Her vil man som husstand blot skulle tjene ca. 680.000 kr. om året for at få råd til drømmeboligen.

Læs mere: Få styr på rådighedsbeløbet, og øg chancen for at blive godkendt til boliglån

Overvejer du at købe?

Står du med overvejelserne at købe et parcelhus, så bør du søge den rigtige rådgivning som kan være med til at sikre dig de rigtige vilkår og betingelser. Her kan vi, som de eneste i Danmark, hjælpe dig hele vejen igennem boligkøbet fra A-Z.

Hos Bomae starter vi altid med at fastslå hvor meget du kan låne for og indhente tilbud fra flere banker. På den måde har vi sat rammerne for drømmen og du har et udgangspunkt for hvilken prisklasse du skal kigge efter.

Herefter vil din Købermægler tage over og gennemgå pris, områder, vilkår og betingelser sammen med jer indtil i finder det helt rigtige hus. Her efter vil vi sørge for at forhandle drømmeboligen hjem til den rigtige pris og de rigtige vilkår.

Endeligt gennemgår vi selvfølgelig også alle de juridiske dokumenter således vi er sikre på, at der ikke gemmer sig noget der stiller dig dårligt som køber.

Jeg vil gerne ringes op omkring parcelhus køb

Står du i overvejelserne at købe et parcelhus? Og vil du gerne være sikker på at det er godt køb? Så lad os tage en uforpligtende snak om hvordan vi kan hjælpe dig.

Eller ring på 72 600 400, mandag til søndag 9:00-20:00