Brug en boligadvokat ved køb af bolig

Brug en boligadvokat ved køb af bolig

Står du klar til at underskrive en købsaftale på din nye bolig? Har du overvejet, at boligen kan være omfattet af aftaler og bestemmelser, der kan begrænse din råderet over dit nye hjem? Læs med her og find ud af, hvorfor det er en god ide at alliere sig med en boligadvokat ved køb af bolig i København eller Sjælland.

3 gode grunde til at bruge en boligadvokat

Forstå din købsaftale

En boligadvokat er din garanti for, at købsaftalen er i orden, og der ikke på et senere tidspunkt dukker aftaler, servitutter og bestemmelser frem, der kan begrænse din brug og rettigheder til dit nye hjem. Boligadvokaten yder uvildig rådgivning og varetager kun dine interesser i købsprocessen.

Ejendomsmægler er ikke ansvarlig

Ejendomsmægleren kan ikke gøres ansvarlig, hvis der er fejl i de oplysninger du får i forbindelse med en bolighandel. Derfor er det altid en god idé at bruge en boligadvokat til at gennemgå købsaftalen og sikre at den lever op til de krav og vilkår, som er blevet aftalt med sælgers professionelle part, ejendomsmægleren.

Mulighed for at annullere købsaftalen

Et advokatforbehold giver dig mulighed for at få en boligadvokat til at gennemgå alle juridiske dokumenter, efter du har skrevet under på købsaftalen. Godkender advokaten ikke handlen, har du mulighed for at annullere den uden at betale godtgørelse til sælger. Ellers koster det dig 1% af købssummen at trække handlen tilbage.

Få en uforpligtende gennemgang

Claus Vogelius | Juridisk Rådgiver og Partner

Få en uforpligtende gennemgang

Ingen boligkøb er ens. Derfor vurderer vi altid vores sager individuelt, før vi kommer med et tilbud. Ring til Claus Vogelius på 72 600 400, eller lad os kontakte dig, og få en gratis og uforpligtende gennemgang af din sag.

Hvilken boligadvokat skal man vælge?

Boligadvokaterne har i lang tid været en selvstændig tjeneste på købermarkedet. Som køber kontakter man typisk først den juridiske rådgivning ind sidst i forløbet til gennemgangen af købsaftalen som sikkerhed for boligkøbet og selve berigtigelsen. Nogen gange først til at udfærdige skødet.

Hos Bomae tilbyder vi juridisk rådgivning uafhængig af, hvor i købsprocessen du er. At få boligadvokat med tidligt i processen giver dig som køber en større tryghed for, at du gør et godt køb. Bomaes juridiske rådgiver er tidligere boligadvokat igennem mange år.

Boligadvokatens rolle ved køb af bolig

Det mest normale er, at man kontakter en boligadvokat, når man har fundet den bolig, man ønsker at købe. De fleste bruger en boligadvokat til at gennemgå købsaftalen, inden den skrives under. Men faktisk kan en boligadvokat yde juridisk rådgivning tidligere i købsprocessen.

Der kan være en del overvejelser i forbindelse med et boligkøb, som man ikke tænker over. Her kan boligadvokaten give rådgivning. Det kan være, at der er bestemte servitutter knyttet til ejendommen, eller regler i lokalplanen som kan få betydning for brugen af boligen. Det kan også være at vilkårene for købsaftalen er helt urimelige.

Derudover kan en juridisk rådgiver eller boligadvokat rådgive om en række andre muligheder som:

  • Ægtepagt
  • Testamente
  • Samejeoverenskomst
  • Udlejning
  • Forbehold i købsaftalen

Rådgivning i hele processen

Ønsker du at få rådgivning tidligt i købsprocessen, indgår vores juridiske rådgivning som en del af vores køberrådgivning. Vores køberrådgivning består udover juridisk rådgivning fra en uddannet boligadvokat, med over 10 års erfaring, også af finansiel rådgivning samt købermægler. Fordelen ved at have os med i hele købsprocessen er, at vores juridiske rådgiver kan komme med juridisk sparing løbende. Dermed er han allerede inde i din sag, når i når til gennemgang af købsaftalen og berigtigelse.

Hos Bomae består vores team af erfarne købermæglere, finansielle rådgiver og juridiske rådgivere. For dig betyder det, at vi dækker hele processen i dit boligkøb fra vores kontor på Frederiksberg, som de eneste i Danmark. Det gør, at vi kan give dig de bedst mulige forudsætninger for dit kommende boligkøb.

Boligkøb i Søborg

Hvad vores kunder siger

Boligkøb i Søborg

"Igennem hele forløbet fik vi hjælp til ALT, you name it!!"

Hvor: Søborg
Besparelse på finansiering:
15.000 kr. pr. år
Bomaes salær: 5.000 kr.

Du kan læse om Bomae i medierne