Byggesagkyndig ved boligkøb - ikke kun ved salg

Byggesagkyndig ved boligkøb - ikke kun ved salg

En bygningssagkyndig eller også kendt som en byggesagkyndig er mest kendt for at lave selve tilstandsrapporten – altså på vegne af sælger. Men som køber kan du bruge en byggesagkyndig til at få lavet din egen gennemgang af huset og til at få uddybet skaderne i tilstandsrapporten. En bygningssagkyndig arbejder under et uvildighedsprincip, som blandt andet gør, at det ikke må være den samme byggesagkyndige, som har lavet tilstandsrapporten, som så efterfølgende gennemgår huset for køber.

Hvad er en byggesagkyndig?

Titlen som byggesagkyndig er en beskikkelse, der udstedes af Sikkerhedsstyrelsen.

Den kræver blandt andet både fem års relevant erfaring og en uddannelse som enten bygningskonstruktør, arkitekt eller ingeniør.

Med andre ord er beskikkelsen en sikkerhed for, at den bygningssagkyndige faktisk besidder ikke kun uddannelse, men også relevant erfaring og praktisk viden om byggeri og skader.

Hvad koster en byggesagkyndig?

Mange firmaer tager en timepris på omkring 2.000 kr. pr. time for at køre ud på en opgave med et minimum af to timer for overhovedet at gå i gang.

Hos Bomae har vi lavet en fast aftale med en dygtig byggesagkyndig, som på forhånd aftaler en fast pris på opgaven. På den måde slipper du for grimme overraskelser og ved præcist hvad det koster at få tjekket din drømmebolig.

Tilstandsrapporten

En tilstandsrapport er ikke et krav, men et frivilligt tilvalg, man som sælger kan benytte. Hvis man som sælger vælger at få lavet en tilstandsrapport, skal der samtidig også udføres en elrapport.

Hvorfor tilvælges rapporten så i næsten alle tilfælde, når nu den er frivillig?
– Det gør den, fordi sælger med en tilstands- og elrapport, et tilbud om ejerskifteforsikring og en erklæring om at ville betale halvdelen af præmien til ejerskifteforsikring slipper for sit sædvanlige 10-årige ansvar for skjulte fejl og mangler.

Jeg vil gerne ringes op

Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

Eller ring på 72 600 400, mandag til søndag 8:00-20:00