Du har fundet drømmeboligen - hvad så nu?

Du har fundet drømmeboligen - hvad så nu?

Du har fået styr på din økonomi, ved hvad du kan købe for og fundet din drømmebolig. Nu er det især vigtigt at du ikke køber med følelserne og vurderer om der er grundlag for den fastsatte udbudspris.

Undgå at købe med følelserne - indhent så mange oplysninger du kan

For at undgå at købe med følelserne kræver det at du indhenter alle oplysninger som der er tilgængelig på boligen. Når du har samlet alle oplysninger vil du også få en bedre fornemmelse af området og boligens stand.

Du kan hente blandt andet hente information fra følgende kilder:

- Tilstandsrapporten hvis du køber hus
- Energimærkning
- Servitutter og lokalplan
- Salgspriser i området
- El-installationsrapporter

Tilstandsrapporten

Findes som regel kun på huse, da det i praksis ville indebære, at man skulle lave en tilstandsrapport for hele ejendommen og ikke kun den enkelte lejlighed. Det ville derfor blive alt for dyrt.

En tilstandsrapport er delt op i forskellige anmærkninger:

K0 = Kosmestiske skader
K1 = Mindre alvorlig skade
K2 = Alvorlig skade
K3 = Kristisk skade

Vær dog opmærksom på, at rapporten giver ikke priser på udbedring af skaderne. Derfor kan det være en god ide at få en byggesagkyndig med ud og give et overslag, da en K1 kan være væsentlig dyrer end K3 at udbedre.


Energimærkning

Er en lovpligtig rapport der fortæller dig hvordan bygnnings energimæssige tilstand er, samt hvordan denne kan forbedres.


Servitutter og lokalplan

Servitutter er en bestemmelse, der er pålagt en ejendom. Den kan begrænse dit brug af din kommende bolig og har derfor stor betydning. Oplysningerne kan findes på tinglysning.dk.


Salgspriser i nærområdet

Et godt pejlemærke når du skal byde på din nye bolig, er at undersøge hvad andre lignende boliger er solgt for i området. Men husk at det ikke nødvendigivis kan overføres direkte til din bolig, da der er mange forskellige parametre der kan spille ind.


El-installationsrapporter

Rapporten er blevet et krav, foruden tilstandsrapporten, før du kan tegne en ejerskifteforsikring. Den udarbejdes af en autoriset elinstallatør efter gennemgang af synlige elinstallationer.


Skal man bruge en byggesagkyndig?

En byggesagkyndig kan være en rigtig god ide så du får et overblik over de omkostninger der kan opstå ved udbedringer af diverse fejl og mangler i de forskellige rapporter. Det handler dog om timing og hvornår det giver mening at sende den byggesagkyndige ud.


Skal du selv forhandle, eller bruge en købermægler?

Efter du har samlet alle informationerne omkring din kommende bolig, er du klar til at afgive dit bud. Man skal dog være opmærksom på at der er mange følelser involveret, når man skal ud og byde på sin kommende bolig. Man kan hurtigtg havne i en situation hvor man lader følelserne overtage og falder for ejendomsmægleren tactic, som bla. vil køre på dine følelser overfor det hus du har forelsket dig i.Ved at bruge en købermægler er du sikker på at du får en rådgiver som er

vant til at handle med ejendomme og omsætte den store mængde data der er i et boligkøb. Købermægleren fjerner ligeledes alle følelser og forhandler pris og vilkår med den ejendomsmægler, som sælger har ansat, så du alene skal fokusere på den positive oplevelse ved køb af bolig.


Ring og få uforpligtende råd

Du kan altid ringe på 72 600 400 og få en gratis uforpligtende gennemgang af din situation.

Få den rigtige hjælp fra start

Når du har fundet din drømmebolig, vil en køberrådgiver hurtigt kunne omsætte den store mængde data der er i et boligkøb. Det giver dig ro i maven og du undgår fatale fejl.

Eller ring på 72 600 400, mandag til søndag 9:00-20:00