Gode råd til at sikrer dig det bedste boliglån

Gode råd til at sikrer dig det bedste boliglån

Når du skal købe bolig, er økonomien modvægten til drømmene. Økonomien påvirker dig på to måder – hvor meget du har til dig selv og hvor meget du betaler for at låne pengene.

Køb af bolig påvirker altså hvor meget du har til dig selv - og dermed din hverdag samt livskvalitet - i mange år fremover. Derfor er det vigtigt at din økonomi matcher dine forventninger, drømme og behov.

Hvad koster det at låne?

Den anden side af økonomien ved et boligkøb, er hvor meget du skal betale for at låne pengene. Hvis du har et realkreditlån på 3 mio. kr. og et banklån på 375.000 kr. kommer du til at betale over 2,1 mio. kr. i renter og bidrag.

Det betyder at selv små forbedringer kan give væsentlige besparelser. Men det er vigtigt at besparelsen ikke indhentes ved at gå på kompromis med din daglige økonomi. Ligesom det er vigtigt at sikkerheden for din daglige økonomi ikke gør dig handlingslammet i forhold til at opnå en besparelse.

Lav et budget

For at have et retvisende billede af din økonomi, bør du udarbejde et detaljeret budget over eksisterende indtægter og udgifter. Da køb af bolig påvirker din økonomi i mange år fremover, er det vigtigt at være ærlig overfor dig selv og realistisk fastsatte hvor meget du gerne vil have til dig selv til daglig forbrug, ferie og eventuelle fremtidige ønsker såsom børn og bil. Budgettet er med til at give et retvisende billede af din økonomi og hvor meget du har råd til at købe bolig for.

Det giver både dig og banken et bedre indblik i din økonomi, som også er et godt grundlag for forhandling om priserne.

Du kan spare mange timer på budgettet, ved at benytte dig af muligheden for at lave et automatisk budget i netbanken.

Bliv forhåndsgodkendt af banken

At blive forhåndsgodkendt af banken til køb af bolig har mange fordele. Den væsentligste er at du kan slå hurtigt til, når du har fundet den rette bolig.

Indhent flere tilbud

Boligkøbere og boligejere er de meste interessante privatkunder for bankerne. Derfor anbefaler vi, at du indhenter

flere tilbud på finansieringen, for at sikre dig, at du får den mest fordelagtige finansiering.

Det kan ende med at være den højeste timeløn du nogensinde kommer til at tjene.

Formindsk stressen

Desto bedre du er forberedt tidligt i købsprocessen desto mindre tid bruger du senere hen. Det vil give dig et bedre overblik og overskud når tingene bliver hektiske eller går hurtigt.

Jeg vil gerne ringes op

Ønsker du at hører mere om hvordan vi kan hjælpe dig med din finansiering af din kommende bolig? Så udfyld felterne og vi giver dig et uforpligtende kald.

Eller ring på 72 600 400, mandag til søndag 9:00-20:00