Hvor meget kan du købe bolig for?

 

Mange har oplevet at forelske sig i en bolig for derefter at finde ud af, at bankens lånebevis ikke rækker og sætter en stopper for drømmene. Men en bolig til en højere pris behøver ikke at være dyrere. Her forklarer vi, hvorfor det godt kan betale sig at få en personlig rådgiver på dit hold.


Mange opfatter bankens lånebevis som et endegyldigt svar på, hvor meget du og din familie kan købe bolig for. Men sådan behøver det ikke at være. Der er nemlig så mange faktorer i det at købe og sidde i en bolig at lånebeviset ikke behøver at være en stopklods for at du kan gå efter drømmeboligen – også selvom den ligger flere hundredetusinder over, hvad lånebeviset siger.

Sådan her foregår det i dag:

Lad os tage et eksempel: En familie med to børn er faldet over deres drømmebolig. Skønt hus, rigtige planløsning og med perfekt beliggenhed. Pris: 4,6 millioner kroner.

Familien går derefter til deres bank for at finansiere købet. Her tager banken familiens husstandsindkomst, nuværende rådighedsbeløb og standard realkredit-type i betragtning. Familien bliver vurderet til at kunne købe bolig for 4,2 millioner kroner - 400.000 kroner fra udbudsprisen.

Mange boligkøbere har befundet sig i denne situation, hvor de må opgive deres drømmebolig og i stedet gå på kompromis med beliggenhed, boligen, haven eller boligens stand.

Sådan her burde det foregå:

Har banken udelukkende fokus på købsprisen på din bolig er der risiko for at overse den vigtigste finansielle del ved boligkøbet – nemlig hvad det løbende koster at sidde i boligen. Her kan en dyrere bolig godt være billigere at sidde i. Er den eksempelvis i bedre stand, har nyt tag, sund kælder eller bringer familiens transportomkostninger ned, ja så er det faktorer der skal tages højde for.

Hos Bomae har vi derfor specialiseret os i både boligrådgivning og finansiel rådgivning med fuld godkendelse fra finanstilsynet. Vi vurderer hele din families samlede økonomi i forhold til den eller de boliger, I har på radaren. Det betyder, at vi kan kontakte flere banker og realkreditinstitutter med detaljerede beregninger og forhandle både lånevilkår og lånebeviser, som en privatperson sjældent vil være i stand til.

Summa summarum: Drømmeboligen er måske stadig inden for rækkevidde. Book et uforpligtende møde med Bomae og lad os se på dine drømme.