Luk vinduet

Jeg vil gerne ringes op

Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Eller ring på 72 600 400
man - søn 8:00-20:00
Bomae BLog >Hvad er en køberrådgiver?

Hvad er en køberrådgiver?

Hør Nicolai fortælle om hans erfaring ved, at bruge køberrådgivning

En køberrådgiver er en rådgiver som kan guide boligkøbere hele vejen igennem boligkøbsprocessen. De repræsenterer udelukkende køberen og sørger derfor udelukkende for, at køber får de bedste vilkår og den rigtige pris på den kommende bolig. At købe bolig er en stor beslutning og for de fleste - også en af livets største investeringer. Derfor er det vigtigt, at være pakket ind i den rigtige rådgivning.

Der er derfor to parter på boligmarkedet – sælgere og købere – med hver deres rådgivere, som selvsagt ikke bør have samme logo. Ejendomsmæglere sælger boliger og sætter dermed en øvre pris, udelukkende til fordel for sælger. Køberrådgiver, som Bomae, køber udelukkende boliger og vi fastsætter den nedre grænse for pris, udelukkende til fordel for vores køber.

Hos Bomae dækker køberrådgivning altså over hele købsfasen. Så du kun behøver, at ringe ét sted for, at få besvaret dine spørgsmål.

Køberrådgivning eller Købermægler?

Hvad er forskellen på en køberrådgiver og en købermægler?

Køberrågivning

Hos os dækker Køberrådgivning over en total rådgivning som dækker hele boligkøbsfasen. Altså, en helhedsrådgivning hvor vi tager vores køber igennem de tre største faser;

Boligkøbet og afsøgning deraf, finansiel rådgivning og endeligt den juridiske gennemgang af købet.

Der er mange der yder køberrådgivning i forbindelse med et boligkøb i f.eks. København, typisk ser man advokater, banker, finansielle rådgivere og ejendomsmæglere som udbyder denne ydelse. Hver dog opmærk på, at disse typisk ikke dækker hele boligkøbet og de kan kun være behjælpelige på dele af købet. F.eks. er det kun en Køberrådgiver med tilladelse fra Finanstilsynet som må rådgiver dig omkring din økonomi.

Købermægler

En  købermægler  er derfor en funktion og en del af den køberrådgivning som vi tilbyder vores køber. Vores købermægler sørger for alt hvad der hedder bolig og grundig gennemgang af markedet. Som minimum dækker rådgivningen over følgende:

Samtale om ønsker og behov
Dialog om potentielle boliger
Gennemgang af relevante boliger
Hjælp til fremtidsperspektiver
Vurderinger af prisniveauet på boligen
Strategi og planlægning omkring forhandlingen
Dialog med ejendomsmægler
Gennemgang af købsaftale

Køberrådgiver eller advokat?

Mange kender boligadvokaten og har tidligere gjort brug af en, når de har købt deres bolig.  

Typisk kommer boligadvokaten ind, i den sidste fase af købet og som regel altid efter man allerede HAR underskrevet købsaftalen. Man køber altså med forbehold for, at advokaten kan godkende aftalen ud fra de juridiske dokumenter. 

Derfor er det ikke et spørgsmål om man skal gøre brug af det ene eller andet. Hos os mener vi nemlig ikke, at det ene kan stå alene fremfor det andet.

Alle dine fordele med os

Hos Bomae har vi samlet hele boligkøbsprocessen ét sted - du sparer både tid, penge og bekymringer

Køberrådgivning

Samtale om ønsker og behov
Gennemgang af relevante boliger
Hjælp til fremtidsperspektiver
Vurdering af prisniveauet af boligen
Strategi omkring forhandlingen
Forhandling med ejendomsmægler

Finansiel Rådgivning

Rådgivning om finansiering
Gennemgang af tilbud fra egen bank
Indhentning af tilbud fra 3 banker
Rådgivning om valg af bank
Rådgivning om valg af realkreditlån
Rådgivning om valg af boliglån

Juridisk Rådgivning

Gennemgang af købsaftale
Gennemgang af dokumenter
Skøde
Refusionsopgørelse
Godkendelsesskrivelse

Hvad koster køberrådgivning?

Hidtil har køberrådgivning ikke været samlet ét sted og du har skulle hente priser hjem fra forskellige udbydere. Den mest almindelige og typiske rådgiver, de fleste hidtil har brugt, har været en boligadvokat. Deres salær ligger i spændet mellem 8.000 kr. og 12.000 kr. De dækker kun ét ben af boligkøbet og bliver normalt først bragt ind i forløbet når købsaftalen er underskrevet.

Finansiel rådgivning, som kan hjælpe med at afdække finansieringen og indhente tilbud fra flere pengeinstitutter, samt give dig den helt rigtige finansielle rådgivning. De ligger normalt i samme spænd som en boligadvokat, altså, mellem 8.000 kr. og 12.000 kr. Det afhænger dog af hvor kompliceret en økonomi man har.

Den finansielle rådgivning er dog noget af den vigtigste rådgivning. Fordi den er med til at lægge fundamentet for dit kommende boligkøb. F.eks. kan en besparelse på renten have en kæmpe betydning fremover og endda betyde, at du får afdraget din gæld hurtigere. Den finansille rådgivning
kigger på alle produkter på markedet. Og kan sammensætte den rette finansiering, hvor banken typisk kun kan rådgive og sælge deres egne produkter. Hos Bomae har vi samlet dette som en del af vores Køberrådgivning.

Hvad koster det at købe bolig

Billedet giver en oversigt over hvor meget din drømmebolig koster over 30 år - Derfor kan der være mange penge at spare ved, at skrue de rigtige steder.

Men set i lyset af, at en ejendomsmægler typisk tager mellem 50.000 og 100.000 kr. for at sælge din bolig, så skal man ikke være bange for at, bruge penge på den rigtige køberrådgivning, når du skal lave en af livets største investering.

Hvilke ydelser dækker Køberrådgivningen med Bomae?

Hvilke ydelser dækker Bomae køberrådgivning

Det er meget forskelligt hvad de forskellige køberrådgivere dækker over. Som nævnt tidligere, har det hidtil været specielle rådgivere man skulle til. Hos Bomae har vi samlet hele boligkøbet og vi dækker de ydelser du ser i tabellen til højre.

Hvorfor gør brug af en køberrådgiver?

Den 1. januar 2015 vedtog folketinget en ny ejendomsmæglerlov, som de har kaldt ’Lov om formidling af fast ejendom’, LOFE i hverdagstale. Den præciserer ejendomsmæglernes rolle samt hvem de må repræsentere. LOFE’s formål er tydelig - at sikre boligkøberne mod ejendomsmæglernes interesser.

Dermed er der nu to parter på boligmarkedet – sælgere og købere – med hver deres rådgivere, som selvsagt ikke bør have samme logo.

Ejendomsmæglere sælger boliger og sætter dermed en øvre pris, udelukkende til fordel for deres sælgere.
Køberrådgiver, køber udelukkende boliger og sætter den nedre grænse for pris, udelukkende til fordel for deres købere. 

Sagt på en anden måde – alle virksomheder har både sælgere og indkøbere. Ingen er i tvivl om, hvorfor de skal være der og hvad deres kompetencer er. Det samme gøre sig gældende med boliger, du hyrer ikke en sælger når du skal ud og købe ind – det siger sætningens betydning også.

En af de klart største ændringer er, at ejendomsmæglere ikke længere må, udarbejde eller lade udarbejde, finansieringsforslag eller rådgive boligkøbere når de repræsenterer deres sælger.

Hvordan vælger man den rigtige Køberrådgiver?

Markedet er vokset voldsomt og udbuddet af køberrådgivning er derfor også opadgående. Det kan være svært at gennemskue hvilken køberrådgiver du skal vælge, men i overordnet træk skal du kigge efter:

  • Finde en køberrådgiver der kan dække hele processen af boligkøbet
  • Vælge en uvildig køberrådgiver som ikke ejes af banker eller ejendomsmægler
  • Se efter anmeldelser fra f.eks. TrustPilot og fra tidligere kunder
  • Vælg køberrådgivere der har tilladelse fra Finanstilsynet, hvis de skal hjælpe med finansieringen
  • Brug helst en bolig advokat til godkendelse af handlen
  • Køberrådgiverne skal altid have de rigtige forsikringer

Ved at vælge uvildige køberrådgivere er du sikker på at få, et gennemskueligt billede af markedet. Og at alle muligheder er udtømt.

Hvis du vælger en køberrådgiver fra banken, ejendomsmægleren eller realkreditinstituttet, så bliver du kun præsenteret for varer fra deres egen butik. Du kan dermed risikere, at det er de varer som de tjener flest penge på og derfor er dyrest for dig.

"Jeg stod i mit første boligkøb, forsøgte at danne mig et overblik over de første par emner, det var for stort et arbejde, jeg kontaktede Bomae fordi de oplyste deres salær på deres hjemmeside. Kontrakten rullede ind i mailen samme dag og så var vi i gang, jeg sendte forskellige emner til Christopher og fik løbende tilbagemeldinger, andelslejligheden dukkede op og jeg bad Christopher om at forhandle på mine vegne. Han vendte tilbage med en pris jeg max skulle betale for lejligheden, Christopher og Jovica havde regnet og Christopher gav sælger et tilbud og nu skal jeg flytte 15/12-17. Jeg er meget glad og tilfreds med både køb, købspris og med Bomae. Jeg giver alle anbefalinger, Bomae er professionelle, de taler så man forstår begreberne på boligmarkedet. Jeg følte mig tryg og i centrum fra start til slut."

Anmeldelse af Bomae som købermæglerAnmeldelse af Bomae som køberrådgivning
Boligkøbet er livets største investering
Tryghed
Privat og uvildig rådgivning
Bomae ændre måden du køber bolig
Besparelse
Besparelse på op mod 450.000 kr.
Vi omsætter den store mængde data så du får overblikket
Overblik
Rådgivning af branchens dygtigste folk

FÅ En GrATIS uvildig vurdering allerede i dag

Vi samler på glade kunder og vurderer selvfølgelig hvordan vi kan hjælpe dig, før vi går igang med en sag.
Bliv Ringet op

Boligfinansiering

Opnå det bedste lån før du slår til i banken
Læs mere

KØBERMÆGLER

Vi sikre dig den bedste pris på din nye bolig
Læs mere

Bolig ADvokat

Få de juridiske detaljer frem i lyset inden du køber
Læs mere

Købermægler

Vi sikre dig den bedste pris på din nye bolig
Læs mere

Boligfinansiering

Opnå det bedste lån før du før du slår til i banken
Læs mere

Boligadvokat

Få de juridiske detaljer frem i lyset inden du køber
Læs mere

Tilladelse   fra finanstilsynet

Alt dette fra certificeret rådgiver med mange års erfaring
Læs mere