Luk vinduet

Jeg vil gerne ringes op

Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Eller ring på 72 600 400
man - søn 8:00-20:00
Bomae BLog >Nye låneregler strammer grebet på kommende boligkøbere

Nye låneregler strammer grebet på kommende boligkøbere

Gode råd når du skal købe andelsbolig

Hvis du overvejer at købe bolig i København, så vær opmærksom på de nye låneregler der blev indført sidste år og som trådte i kraft 1. januar 2018. Regeringens indgreb har begrænset adgangen til afdragsfrihed og variable lån. Og den konsekvens mærker især singler, ældre og forældrekøb.

Vores Finansiel Rådgiver, Jovica Stankovic har talt med Børsen omkring udfordringerne og hvilket konsekvenser det har for kommende
købere. 

LÆS ARTIKLEN I BØRSEN: Nye låneregler rammer små husstande

Står du som single og tjener omkring 400.000 kr. om året, så skal dit køb af bolig være under 1.6 mio. kr. for at du frit kan vælge, hvilken finansieringsfrom du ønsker. Og det bliver ekstrem svært at finde en bolig for det beløb i Københavnsområdet. Det betyder at man er nødsaget til, at afsøge andre muligheder såsom: Købe længere væk fra centrum, være heldig og finde en andelsbolig, afsøge lejemarkedet eller helt droppe at købe.

Udfordringen er dog, at både andelsbolig markedet og lejemarkedet er hårdt presset grundet overefterspørgsel af boliger til især unge samt yngre børnefamilier. Faktisk viser seneste rapport at vi har overefterspørgsel/underudbud på minimum 4.000 boliger i København på små og ca. 3.000 på mellemstore lejligheder.

FAKTA: Overvejer du at købe bolig så er en god tommelfingerregel, at du som minimum skal have 5% af købsprisen i udbetaling og din gæld ikke må overstige fire gange årsindkomsten. Ryger din gæld over fire gange din årsindkomst, så kan du ikke længere frit vælge om du ønsker afdragsfrihed eller variable lån.

Konsekvensen af de nye låneregler er derfor en naturlig opbremsning af boligmarkedet i hovedstaden. Mikkel Høegh, boligøkonom i BRF Kredit udtaler: ”Det er virkelig svært at skelne, hvad der er sæson, og hvad der er opbremsning. Men jeg hører ejendomsmæglere fortælle, at der skal lidt mere arbejde til for at få solgt en lejlighed i København, men alt andet lige så burde reglerne også virke opbremsende. Med de kvadratmeterpriser, der i København, kan ikke engang to nyuddannede djøf’ere få 70 kvmr. For en sygeplejerske og politibetjent er det helt umuligt.”

Derfor er det selvfølgelig sundt, at lejlighedsmarkedet ikke blot eksploderer. Udfordringen er dog den stigende efterspørgsel der forsat driver priserne  i vejret, dog blot med et andet tempo.

Overvejer du at købe?

Hvis du står og overvejer at købe bolig i hovedstaden så er Køberrådgivning den eneste rigtige løsning for langt de fleste. Markedet er i konstant bevægelse og priserne kender kun en vej, opad, så det er vigtigt at få den rigtige rådgivning allerede tidligt i forløbet.

Uagtet om det er en andelsbolig eller ejerbolig du kigger på, så kan det være svært at gennemskue konsekvenserne af dit køb og om du gør en god handel. Mange boliger er prisfast ekstrem højt pga. det store pres på boligmarkedet. Det betyder dog også, at man skal være varsom når markedet
dykker i fremtiden.

Når du laver en af livets største investeringer kan selv få procent forbedringer, selvom det lyder af lidt, gøre en kæmpe forskel for din økonomi og gensalgs muligheder.

Nedenfor kan de se hvad det betød for Niklas og hans familie at gøre brug af Køberrådgivning fra Bomae:

Andelsbolig eller ejerbolig?

I det nuværende marked, så er der mange der overvejer en andelsbolig fremfor en ejerbolig. Naturligt nok. Man skal dog blot være opmærksom på og som minimum kigge efter, når man køber andelsbolig:

Hvordan er andelsboligen værdisat? Er det via den offentlige vurdering, så har
prisniveauet ligget stille siden 2013 og forventes at gøre det frem til 2020.

Er ejendommen vurderet af en valuar, skal du tjekke, hvilken afkastprocent der er anvendt. Jo lavere afkastprocent, desto større risiko for ændringer.

Er bygningen godt vedligeholdt, og er der hensat penge til fremtidig vedligeholdelse? Ser den
fremtidige vedligeholdelsesplan fornuftig ud?

Hvilke lånetyper bruger andelsforeningen? Afdragsfrihed og variable lån giver øget risiko
for stigninger i boligydelsen.

"Vores oplevelse med Bomae har udelukkende været god. De har været professionelle og hurtige - og var i stand til at se vores behov med det samme. Vi har fået en årlig besparelse på over 25.000 kr på en enkel omlægning af vores andelsboligbanklån. Vi har allerede anbefalet Bomae til venner og bekendte."

Anmeldelse af Bomae som køberrådgiverAnmeldelse af Bomae som køberrådgiver

Få en gratis uvildig vurdering allerede i dag

Få tilbud fra en rådgiver nu
Boligkøbet er livets største investering
Tryghed
Privat og uvildig rådgivning
Bomae ændre måden du køber bolig
Besparelse
Besparelse på op mod 250.000 kr.
Vi omsætter den store mængde data så du får overblikket
Overblik
Rådgivning af branchens dygtigste folk

FÅ En GrATIS uvildig vurdering allerede i dag

Vi samler på glade kunder og vurderer selvfølgelig hvordan vi kan hjælpe dig, før vi går igang med en sag.
Bliv Ringet op

Boligfinansiering

Opnå det bedste lån før du slår til i banken
Læs mere

KØBERMÆGLER

Vi sikre dig den bedste pris på din nye bolig
Læs mere

Bolig ADvokat

Få de juridiske detaljer frem i lyset inden du køber
Læs mere

Købermægler

Vi sikre dig den bedste pris på din nye bolig
Læs mere

Boligfinansiering

Opnå det bedste lån før du før du slår til i banken
Læs mere

Boligadvokat

Få de juridiske detaljer frem i lyset inden du køber
Læs mere

Tilladelse   fra finanstilsynet

Alt dette fra certificeret rådgiver med mange års erfaring
Læs mere