Skødeskrivning og tinglysning

Skødeskrivning og tinglysning

Et boligkøb afsluttes altid med skødeskrivning og tinglysning. Skødet er det officielle dokument på, at sælger overdrager sin bolig til køber. Efter skødet er blevet udarbejdet, skal du anmelde det til tinglysning, som er et officielt register for rettigheder over ejendomme. Når du har tinglyst dit skøde, bliver du registreret og offentliggjort som den nye ejer af din bolig. Tinglysningen foregår digitalt. Hele denne proces bliver også kaldt berigtigelse.


Hvad skal der stå i skødet?

Hvor købsaftalen indeholder detaljerede informationer om de vilkår og betingelser, som sælger og køber er blevet enige om under forhandlingerne, så fungerer skødet mere som en offentlig faktura for købet. Skødet er ikke så detaljeret som købsaftalen, men ikke desto mindre er det et vigtigt dokument med informationer om handlen. Et skøde indeholder som oftest oplysninger som:

  • Navn, adresse og CPR-nr. på både sælger og køber
  • Ejendommens adresse
  • Oplysninger om boligen f.eks. stand
  • Købesum og pantehæftelser
  • Servitutter
  • Den offentlige ejendomsvurdering
  • Overtagelsesdato

Skal man have et skøde?

Ja, det skal man. Det er bestemt ved lov, at man får skrevet et skøde, når man køber fast ejendom. Udover at fungere som det officielle bevis for at du er den nye ejer af boligen, er skødet også din sikring mod snyd. Ved at tinglyse skødet kan sælger f.eks. ikke sælge boligen til andre.

Hvem skal udarbejde skødet?

Alle kan lave et skøde, for der er ingen regler for, hvem der må eller ikke må skrive det. Det er dog ikke ensbetydende med, at alle bør lave et skøde. Skødet er så vigtigt et dokument i bolighandlen, at vi kun anbefaler, at du får en fagmand til at skrive skødet for dig. Dermed kan du være sikker på, at skødet er udarbejdet korrekt, og at det indeholder alle nødvendige oplysninger.

Det er som regel køber, som skal sørge for at få skrevet skødet og tinglyse det, medmindre andet er aftalt. Benytter du dig af en køberrådgiver, er det en oplagt mulighed at lade rådgiveren skrive skødet for dig.

Skal vi hjælpe dig med at skrive skødet til din nye bolig?

Som del af vores køberrådgivning tilbyder vi naturligvis også skødeskrivning samt tinglysning af skødet. Hos Bomae arbejder vi for, at du får en tryg og overskuelig købsproces, så boligkøbet bliver en positiv oplevelse. Alle vores rådgivere har mange års erfaring med det københavnske og sjællandske boligmarked, og denne viden bruger vi til at skaffe dig drømmeboligen.

Relevante artikler

Jeg vil gerne ringes op

Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

Eller ring på 72 600 400, mandag til søndag 8:00-20:00