Førstegangskøber

Førstegangskøber

Bomaes køberrådgivere guider dig som førstegangskøbere hele vejen igennem købsprocessen.

  1. Vi sparer dig tid
  2. Spar tusindvis på dit boligkøb
  3. 4.9/5 Trustscore på Trustpilot
  4. En rådgiver der er 100% på din side
  5. Vi forhandler både pris og vilkår med banken
  6. Vores afslag er i gns. 30% bedre end markedet

Overvejer du et boligkøb?

Er du førstegangskøber, som er på udkig efter din kommende drømmebolig? Det kan være i forbindelse med hus, ejerlejlighed eller en helt tredje boligform. Så vil du gøre rigtig klogt i at bruge os, så vi kan være din højre hånd fra boligdrøm til drømmebolig.

- Du vil være i sikre hænder hele vejen igennem processen.

… OG fordi vi ved, hvor besværlig en proces det kan være, har vi her lavet en førstegangskøber guide.

Hvordan er forløbet som førstegangskøber i forbindelse med et boligkøb?

Ja, hvis vi skal være ærlige. Købsprocessen i forbindelse med at være førstegangskøber kan være en lang og opslidende proces både for køberen, men også for pengepungen. Der er nemlig rigtig mange ting at have for øje, når man skal købe en bolig. Derfor har vi gjort vores bedste, for at besvare alle de spørgsmål, som du måtte have.

For ja, førstegangskøb af bolig kan være en følelsesmæssig rutsjebanetur, som du hellere ville have været foruden, når du kigger tilbage på processen.

Ønsker du en uforpligtende gennemgang af din situation?

Marco Asbjerg og Cecilia von Moos | Bomae rådgivere

Ønsker du en uforpligtende gennemgang af din situation?

Lad en fra vores team af dygtige rådgiver hjælpe dig igennem dit førstegangskøb.

Du får:

  1. Et trygt boligkøb
  2. Vished for at vilkår og betingelser er i orden
  3. At du ikke betaler for meget

Som førstegangskøber skal du forberede dig

Forberedelse er utrolig vigtig. Der er nemlig rigtig mange punkter, som du skal have med i din forberedelse.
Først og fremmest skal du undersøge markedet grundigt. Gør du ikke dette, risikerer du at købe katten i sækken, hvilket du helst skal undgå.

Dernæst skal du sørge for at få den rigtige økonomiske rådgivning i forbindelse med huskøbet. Her bliver det kortlagt, hvor stort et rådighedsbeløb, som du reelt har. Det kan gøre din boligsøgning mere konkret, samtidig med at den bliver mere overskuelig. Rådgivningen kan hjælpe dig med følgende:1. Undersøg markedet grundigt - Så kan du sove roligt om natten.
Det sker desværre fra tid til anden, at køberen vælger en bolig, som de fortryder efter noget tid. Det kan du undgå, ved at undersøge markedet, og se nærmere på de mange muligheder, som du rent faktisk har. Boligmarkedet er kæmpestort, og rummer mange interessante muligheder. Det handler blot om at undersøge markedet grundigt. Hellere bruge ekstra tid på denne del, i stedet for at haste sig frem til en beslutning, der måske ikke er den rigtige et år efter.2. Køberrådgiveren hjælper dig med økonomisk rådgivning.
Er du ikke en talhaj? Eller gider du bare ikke bruge unødig tid på at undersøge alle de økonomiske aspekter i forbindelse med et boligkøb. Så bliver køberrådgiveren hurtigt din bedste ven! Økonomi og bolighandel går hånd i hånd, hvorfor det altså er umuligt at komme udenom den del. Derfor er det smart at få professionel hjælp.3. Finansiering er altafgørende.
Og hvorfor er det finansiering så vigtigt? Hvis du får en god finansieringsaftale, kan det skaffe dig et større rådighedsbeløb. Så kan du måske købe det hus, du altid har drømt om. Hvem vil ikke det?
Kort fortalt kan køberrådgiveren hjælpe med følgende i den forbindelse.

- De hjælper med at indhente forskellige tilbud fra flere banker, hvilket er godt. Det giver gode kort på hånden for køberen, og du bliver derfor i stand til at vælge det bedste tilbud for jer.

- De undersøger om, hvorvidt sælgeren har overskydende lån tilbage i boligen. Dette punkt er vigtigt, så man ikke risikerer at købe en bolig, hvor man fra start skal hæfte for sælgers lån.

- Slutteligt hjælper køberrådgiveren med at vejlede og vurdere det rigtige lån for dig. Det kan være svært at vurdere hvilket lån, som reelt er det bedste. Så det vil køberrådgiveren gennemgå sammen med dig. Det er en god garanti for dig.

Hvad er en køberrådgiver?

En køberrådgiver kan hjælpe dig med alt i forbindelse med et boligkøb. Især når du er førstegangskøber, og det er første gang du springer ud i projektet om et boligkøb. I virkeligheden har en køberådgiver mange roller.
Først og fremmest kan køberrådgiveren give dig vejledning og sparring i den finansielle del. Dernæst står de også til rådighed med juridisk ekspertise, som er meget brugbar, når der skal købes bolig.

Og for at det ikke skal være løgn… Så har de fleste køberådgivere også en baggrund som ejendomsmæglere.


Med andre ord besidder køberrådgivere ekspertise hele vejen rundt. Ved at tilknytte en køberrådgiver, vil du aldrig stå alene, og du vil altid have en erfaren ekspert ved din side, som kan hjælpe dig til at træffe den bedste beslutning, når du skal ud på boligjagt.

Undgå stress og jag. Vælg en køberrådgiver.

Hvad får jeg ud af at vælge en køberrådgiver?
Først og fremmest køber du dig tid. Med en køberrådgiver skal du ikke bruge oceaner af tid på forskellige dele, når du skal købe bolig. Udover dette får du også hjælp til følgende:


1. Finansieringsmuligheder.
Køberrådgiveren hjælper som nævnt tidligere, med at indsamle finansieringsmuligheder fra en række forskellige banker. Det skal sikre dig det bedste tilbud ud fra dine forudsætninger. Udover dette er de også bindeled mellem dig og banken, således at de forhandler det bedste lån og vilkår hjem til dig.


2. Dokumenter.
I forbindelse med et boligkøb er der rigtig mange dokumenter, som skal gennemgås. Det er både økonomiske dokumenter, men også juridiske dokumenter. Derfor er en køberådgiver rigtig smart. De har nemlig erfaring og ekspertise inden for begge områder, og kan hjælpe dig med alle dokumenterne undervejs. - Du skal blot læne dig tilbage og tage det roligt.


3. Gennemgang af boligen.
En gennemgang af boligen er alfa og omega. Det er her, at du kan se eventuelle fejl eller skader på boligen, inden du sætter den berømte underskrift. Som førstegangskøber kan det være svært at opdage skader på boligen, og derfor er en køberrådgiver din sikkerhed for, at alt er i god stand. Med andre ord gennemgås boligen fra A - Å, hvis du er allieret med en køberrådgiver… De har trods alt prøvet det mange gange.


4. Prisforhandling på huset.

Prisforhandling kan være en svær disciplin. Hvor meget kan man tillade sig at byde under? Kan handelen ikke blive annulleret hvis jeg byder for meget under?

Det er her købermægleren kommer ind i billedet. De kender markedet ud og ind, og har stået i forhandlingssituationen utallige gange. Derfor ved de også, hvad man kan tillade sig, og hvad man ikke kan tillade sig. Ønskescenariet er selvfølgelig at få en form for besparelse… Og hvem kan ikke lide rabat?